Tilmelding
Facebook
Instagram

Syn for sagen og god refleksion


26. maj 2021

Den sidste onsdag i maj var en særlig dag for de små spejdere hos Thisted Spejderne. De skulle nemlig på affaldsindsamlingstur i deres nærområde og på den måde være med til at gøre en indsats for det lokale miljø.

19 børn og 5 voksne var klar til start på Ren Natur rute 1 i Eshøj og motivationen var i top. Den 4 kilometer lange Limfjordsrute forbi Fårtoft blev gennemført og med sig hjem havde flokken 4 fyldte sække med affald. Dog var der ikke så meget som de havde forventet, men det som kom i sækkene, var primært gammelt affald. Det der blev fundet mest af, var gamle øl- og sodavandsdåser, diverse plast og fiskeliner og net.

Det giver rigtig god mening for spejderne at være med i en aktivitet som denne. Leder Tina Førby Larsen beskriver det bedste ved turen som det at være med til at hjælpe naturen og at spejderne får forståelse for og reflekterer over affaldsproblematikken.

Hun fortsætter: ”Det var en rigtig god tur med mange gode snakke om affald, bæredygtighed, natur, genbrug, spejderværdier. Rigtig fin rute til mini/juniorspejderne. Vi sluttede med bål - pølser og brød

Erfaringen peger på at en tur af denne slags stimulerer til en ekstra refleksion over problemstillingen med affald i naturen og ikke mindst en forskel det gør når man selv får syn for sagen.

Der gennemføres i alt 8 Ren Natur ruter i Thisted Kommune i 2021 og der er stadig 2 ledige ruter at byde ind på. Se mere på www.rennatur.org for mere info om ruterne.

Thistedspejderne
Herunder har vi samlet nogle nøgletal for Thistedspejderne indsamlingsdag. Vi takker for jeres indsats.
Dato for indsamling: 26. maj 2021
Antal samlere: 24
Antal sække: 4

Det var ikke muligt uden gode venner


Ren Natur har både nationale og lokale sponsorer.
Du kan læse mere om de virksomheder som sponsorerer
Ren Naturs affaldsindsamlinger og er med til at føre midler ud til foreningslivet i hele Danmark.

Vores sponsorer


7654

DELTAGERE i 2022


41

KOMMUNER i 2022


2.058.416

STYKKER AFFALD i 2022


5

SPONSORER i 2022