Tilmelding
Facebook
Instagram

Nyt fra Ren Natur


På trods af Corona og en noget anderledes virkelighed for mange i vores land, så blomstrer frivilligheds- og sponsorkonceptet Ren Natur. 2020 blev endnu et succesfuldt år og nu skydes 2021 sæsonen i gang med en helt ny brugerflade online og endnu flere affaldsindsamlingsruter lokalt.

Siden starten i 2019 har frivilligheds- og sponsorkonceptet Ren Natur mobiliseret mere end 12.000 frivillige fra alle dele af landet i en koordineret indsats for et endnu renere lokalmiljø uden henkastet affald. 721 indsamlingsruter, fordelt i 40 kommuner, er blevet gået igennem med veste, snappere og sække, og mere end 2 millioner kroner er blevet udbetalt til de mange foreninger for deres uvurderlige indsats. Både kommuner, sponsorer og de frivillige støtter op om succesen, som på trods af Corona, er støt stigende. Alt det praktiske koordineres af teamet hos Hold Danmark Rent og projektleder Anette Juul glæder sig til den nye sæson: ”Vi har dyb respekt for den nye virkelighed, vi som samfund må finde vores vej i, og derfor er det også en endnu større glæde at opleve folks begejstring og engagement i denne sag. Meget tyder på at fællesskabet og trygheden lokalt er blevet endnu vigtigere, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det har en positiv indflydelse på Ren Naturs succes rundt om i landet”.   

For selvom aktiviteten i Ren Natur reelt set er en koordineret affaldsindsamling, så er det meget mere end det. Erfaringerne fra 2019 og 2020 viser at deltagernes viden om affald generelt styrkes og deres bevidsthed skærpes, hvilket i sidste ende resulterer i en mere ansvarlig omgang med eget affald. Konceptets helt store styrke er at deltagerne kommer fra alle hjørner af landet og fra alle samfundsgrupper, hvilket betyder at budskabet kommer bredt ud. ”Ren Natur gør miljødagsordnen nærværende og konkret, således at alle uden undtagelse kan være med til at gøre en forskel, der kan ses og mærkes, - både ude i samfundet og inde i dem selv personligt ”, siger Anette Juul.

Igen i år er det de nationale sponsorer, købmandskæden SPAR og restaurantkæden McDonalds, der fører feltet an sammen med de mindre og lokale sponsorer detailkæden WestWind og Danske Bank. Fælles for alle 4 sponsorer er viljen til at tage ansvar for den grønne dagsorden, og lysten til at styrke det lokale engagement og sammenhold rundt om i landet. Sponsorbeløbet på kr. 3000, som en forening modtager for en gennemført indsamlingsrute, skaber glæde og stor nytte i de enkelte foreninger, som i disse tider har så hårdt brug for dem.  

Men det er ikke kun pengene, der gør en forskel lokalt. Det er også muligheden for at bidrage til en god sag, der motiverer mange. Og interessant er det også at aflæse den forundring, som ofte står skrevet i foreningernes afrapportering efter endt indsamling. Rigtigt mange fortæller om den glædesfølelse det giver at blive mødt med anerkendelse fra deres medborgere ude på ruten. ”Ren Natur er bare god energi! Både hvad angår naturoplevelse, motion, fællesskab og miljø”, slutter Anette Juul.

Sæson 2021 er nu åben for tilmelding online via den helt nye brugerportal på www.rennatur.org , og der er endnu flere ruter udbudt i år.

Vel mødt i Ren Natur 😊468

FORENINGER i 2021


37

KOMMUNER i 2021


1433576

STYKKER AFFALD i 2020


4

SPONSORER i 2021