Tilmelding
Facebook
Instagram

Hvor kommer alt det fiskegarn fra?


14. jun 2023

Igen i år har foreningerne i Thisted Kommune taget godt imod Ren Natur og rigtigt mange har meldt sig til at give en hånd med affaldsindsamlingen på de 11 planlagte ruter. Foreningen Thy Tango var en af de første i aktion.

Onsdag den 14. juni var sat i kalenderen hos Thy Tango, som den dag hvor tangoskoene fik et hvil og traveskoene blev funder frem, idet de skulle på affaldsindsamling på Ren Natur rute 4 langs havet fra Vorupør til Bøgsted Rende i Thisted Kommune. 15 deltagere var klar til opgaven og gjorde sig klar med sikkerhedsveste, snappere og sække.

Turen startede ved Westwind butikken i Vorupør og det synes foreningen var en rigtig god ide ” Fantastiske vejr. Dejligste hav. Og skønt at være nyttig sammen med jer, som sponsorer” fortæller Inger Sandahl, som var indsamlingsleder på dagen.  

Selvom stranden umiddelbart så ren og affaldsfri ud, så fik de 15 deltagere alligevel fyldt 17 sække med næsten 80 kilo affald fra havet. Det primære affald var naturligvis plastik men også en anden type affald vakte forundring hos deltagerne ” Vi undrede os over de mange afklippede små stykker fiskegarn på 20 til 30 cm. Hvor kommer de mon fra?” spørger Inger. Og svaret er ikke entydigt. For marint affald kan rejse over lange afstande og dermed komme langvejs fra. Reb, tovværk og liner er noget af det affald, der findes mest af på Vestkysten. Det viser den seneste optælling af Strandkasserne fra 2022.  

Men det gør alligevel indtryk at være med til sådan en indsamlingsdag. ” Vi havde en social og dejlig dag, og at kunne gøre en forskel og samtidig tjene sponsorpenge til en underviser udefra, det er bare godt. For det betyder noget kulturelt at få eksempelvis en argentiner til at komme og undervise os en weekend..” slutter Inger Sandahl.   

Thy Tango har til huse i Thisted og du kan læse mere om dem her via dette link til deres Facebook side her: (20+) Thy Tango | Facebook

Tusinde tak for indsatsen til Thy Tango, til de øvrige 3 lokale foreninger i Thisted, som har samlet affald ind med Ren Natur her i forårssæsonen og naturligvis til Westwind, som sponsor i Ren Natur 😊

Thy Tango
Herunder har vi samlet nogle nøgletal for Thy Tango indsamlingsdag. Vi takker for jeres indsats.
Dato for indsamling: 14. jun 2023
Antal samlere: 15
Antal sække: 17

Det var ikke muligt uden gode venner


Ren Natur har både nationale og lokale sponsorer.
Du kan læse mere om de virksomheder som sponsorerer
Ren Naturs affaldsindsamlinger og er med til at føre midler ud til foreningslivet i hele Danmark.

Vores sponsorer


7654

DELTAGERE i 2022


41

KOMMUNER i 2022


2.058.416

STYKKER AFFALD i 2022


5

SPONSORER i 2022