Tilmelding
Facebook
Instagram

Der blev værnet om naturen i Borbjerg


30. maj 2021

Flere og flere frivillige borgere og turister vil gerne være med til at værne om den smukke danske natur. Affaldsindsamling er kommet i fokus og det kan mærkes både på kysterne, hvor Strandkasserne hele tiden fyldes med affald fra stranden og inde i landet, hvor tilslutningen til eksempelvis Ren Natur konceptet er stor.

En af de lokale foreninger, som var heldige at få tildelt en Ren Natur rute i år, er Borbjerg Hvam Borgerforening. De havde tilmeldt sig på Ren Naturs hjemmeside og lagt billet ind på ruten i deres lokalområde – nemlig rute 2 i Borbjerg i Holstebro Kommune og turen, som blev gennemført før sommerferien, blev en stor succes.

12 voksne og 18 børn startede ved SPAR i Borbjerg og inden dagen var omme, havde de fyldt intet mindre end 15 sække med affald på en strækning på 4 kilometer. Der blev fundet mange typer af affald – som eksempel kan nævnes pap, cigaretskod, plastik, baby smoothie poser, fyrværkeri, spande, bananskræl og faktisk også fyrværkeriaffald, hvilket overraskede flere af deltagerne.

Initiativtager Jonna Nørgaard siger om dagen:

Vi vil gerne være med til at sætte fokus på naturen. Vi lever et sted med smuk natur, så vi vil gerne være med til at bevare den. Og når man deltager på denne dag, så bliver man mere opmærksom på at der faktisk ligger meget skrald nogle steder. Vi tænker at det er et arrangement som sagtens kunne udføres hvert år for folk, hyggede sig med at samle skrald sammen.

Borbjerg Hvam Borgerforening modtager kr. 3000 for deres indsats og foreningen har valgt at bruge pengene til at hjælpe de mindre foreninger i lokalområdet.

Der gennemføres 8 Ren Natur ruter i Holstebro Kommune i 2021. Ruterne er fordelt forskellige steder i lokalområderne og faktisk vil der også igen i år være en stor indsamling på Storå af lokale kajakroere.

Se mere om aktiviteterne her Ren Natur - Holstebro kommune

Borbjerg Hvam Borgerforening
Herunder har vi samlet nogle nøgletal for Borbjerg Hvam Borgerforening indsamlingsdag. Vi takker for jeres indsats.
Dato for indsamling: 30. maj 2021
Antal samlere: 20
Antal sække: 15

Det var ikke muligt uden gode venner


Ren Natur har både nationale og lokale sponsorer.
Du kan læse mere om de virksomheder som sponsorerer
Ren Naturs affaldsindsamlinger og er med til at føre midler ud til foreningslivet i hele Danmark.

Vores sponsorer


7654

DELTAGERE i 2022


41

KOMMUNER i 2022


2.058.416

STYKKER AFFALD i 2022


5

SPONSORER i 2022